TÜRK Mods - Oyun Mods - Paylaş Haber - GTA 5 TÜRK - Euro Truck 2

İnternet Siteleri Topluluğu

LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.DAHA FAZLA MOD İÇİN
Sitemizdeki dosyları indirmek için üye olunuz.
Please register to download files on our site.
[ Yeni Yorumlar · Üyeler · Forum Kuralları · Arama · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
OYUN MODS FORUM » TEKNOLOJİ&BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ » TEKNOLOJİ » 1 milyar dolarlık oyun yapımcıları birbirine düşürdü (COD 6)
1 milyar dolarlık oyun yapımcıları birbirine düşürdü
Paylaş
hasan525Date: PERŞEMBE, 13-May-2010, 12:47 PM | Message # 1
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
1 milyar dolarlık oyun yapımcıları birbirine düşürdü
[img]http://www.referansgazetesi.com/includes/aspx/page/resim.aspx?hbr=137527&w=281&h=137[/img]
Modern Warfare 2 isimli versiyonuyla dünyayı kasıp kavuran Call of Duty isimli bilgisayar oyununun yapımcısı Activision Blizzard, oyunun geliştiricileriyle mahkemelik oldu. Los Angeles Eyalet Mahkemesi'nde dava açan oyunun geliştiricisi Infinity Ward, pazartesi günü iş sözleşmesinin haksız şekilde feshedilerek sözleşme koşullarının çiğnendiğini gerekçe gösterdi.

35 milyon dolarlık telif
Infinity Ward'un dava dilekçesinde Activision'un sözleşmeyi, Modern Warfare 2 isimli oyundan kaynaklanan 35 milyon dolardan fazla telif hakkını ödememek için feshettiği öne sürüldü. Morden Warfare 2, kasım ayında piyasaya sürüldükten sonra 1 milyar dolardan fazla satış geliri elde etmişti.
Dava dilekçesinde yer alan, "Activision, Jason West ve Vince Zampella (Call of Duty oyunun eski başkanları ve Infinity Ward'un ortakları) ile imzaladığı anlaşmanın şartlarına Eyalet yasalarına da açıkça saygısızlık gösterilerek uymamıştır. Eyalet yasaları, çalışanların alın teriyle kazandığı tüm alacaklarının ödenmesini zorunlu kılar" ifadeleri de dikkat çekiciydi.
Dava dilekçesinde yer alan bilgilere göre, Activision 2003 yılında geliştirdiği oyun nedeniyle kendisinden 5 milyon dolarlık gelir almaya hak kazanan Infinity Ward'un yöneticileri olan West ve Zampella ile üç yıllık işe alım sözleşmesi imzaladı. 2008 yılına gelindiğinde yine Infinity'nin geliştirdiği serinin ilk oyunu Modern Warfare 13 milyon adetlik satış rakamına ulaştı. Bunun üzerine Activision, West ve Zampella ile olan sözleşmesini 2011 yılına kadar uzattı. Bu anlaşma aynı zamanda telif hakları ve diğer ek ödemeleri de içeriyordu.
Yine dava dosyasına göre Activision 3 Şubat tarihinde West ve Zampella hakkında bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmanın gerekçesi ise sözleşmenin ihlali ve Activision politikalarının çiğnenmesiydi.

Activision: Zengin ettik
Açılan davayla ilgili bir açıklama yapan Activision, Zampela ve West'in sorunun çözümü için dava yolunu seçmiş olmasından dolayı üzgün olduğunu bildirdi. Açıklamada davaya konu edilen iddiaların dayanaksız olduğu inancı ileri sürülürken, bu iki eski yöneticiye Activision ortaklarının sekiz yıl boyunca Infinity Ward şirketini kurmaları için her türlü sermaye desteğini verdiği dile getirildi. Bu yardımlara finansal olduğu kadar her tür diğer desteğin de dahil olduğunun belirtildiği açıklamada, bu destekler sayesinde West ve Zampella'nın müthiş bir porfesyonel kariyer ve kişisel servet elde ettiği öne sürüldü. Şirket, bütün bunların karşılığında West ve Zampella'dan beklenenin ise sadece Activision'a olan yükümlülüklerini yerine getirmesi olduğunu bildirdi.




 
OYUN MODS FORUM » TEKNOLOJİ&BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ » TEKNOLOJİ » 1 milyar dolarlık oyun yapımcıları birbirine düşürdü (COD 6)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Oyun Mods - Euro Truck Simulator 2 Extreme Trucker 2 Farming Simulator 2011 GTA 5 Web sitemizde bulunan dosyalar tamamen alıntıdır.Hiçbir şekilde Oyun Mods sorumlu tutulamaz.Bu siteye giren herkes sitemizin kuralların kabul etmiş olur.Ayrıntılı bilgi için;oyunmods_@windowslive.com
Copyright ©2011 Oyun Mods and Türk Mods . Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. Euro Truck Simulator 2,18 WOS Extreme Trucker 2,Farming Simulator 2011,GTA 5,GTA 4,SCS,Farming Simulator,Euro Truck,Mod İndir,Yama İndir,Oyun İndir,Full İndir,Oyun Modları,Farming Mod,Farming Simulator 2011 Türkiye Modu,Euro Truck Simulator 2 Türkiye Modu,Extreme Trucker 2 Türkiye Modu,Oyun Mods,Game Moding,LS-MODS.LT,www.scs.com,www.farming-simulator.com,www.extremetrucker2,com,www.eurotrucksimulator2.com,www.turkmods.com,www.farmingsimulatordestek.com,www.oyunmods.com,oyunmods.ucoz.com,www.paylashaber.com,Paylaş Haber,Haberler,Oyun Haberleri,Oyunlar,Gta İndir,GTA 4 Mod İndir,Gta 4 Türkiye Modu,Çiftçilik Oyunları,Tır Oyunları,Simulator,Truck,Farming,Game,ls 2011,Test Drive Unlimited 2,TDU2 Yama,Test Drive Unlimited 2 İndir