TÜRK Mods - Oyun Mods - Paylaş Haber - GTA 5 TÜRK - Euro Truck 2

İnternet Siteleri Topluluğu

LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.DAHA FAZLA MOD İÇİN
Sitemizdeki dosyları indirmek için üye olunuz.
Please register to download files on our site.
[ Yeni Yorumlar · Üyeler · Forum Kuralları · Arama · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Türkiye'den Haberler » Ömür boyu ehliyet bitiyor (Sürücü belgeleri AB ile uyumlu hale getiriliyor. Bir ömür bo)
Ömür boyu ehliyet bitiyor
Paylaş
hasan525Date: CUMARTESİ, 20-Mar-2010, 12:31 PM | Message # 1
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
Sürücü belgeleri AB ile uyumlu hale getiriliyor. Bir ömür boyu tek bir ehliyetle araç kullanma dönemi kapanıyor

Ehliyet konusunda AB standartları geliyor. Öngörülen trafik reformlarıyla, 18 yaşında ehliyet alıp yıllarca aynı ehliyetle otomobil kullanma dönemi kapanacak. AB stratejisi 2010 - 2011 Eylem Planı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre ilk etapta sürücü ehliyetleri AB standardına kavuşacak. Daha sonra kamu ulaştırma araçlarına hız sınırlayıcı teknik cihazlar takılacak; sürücü belgeleri sadece 5 yıl için geçerli olacak. Belgeyi kullanmaya devam etmek için yeniden ehliyet sınavına girilecek. İlk kez ehliyet alanlara, 2 yılı kapsayan staj dönemi verilecek. Bu kişiler ‘2 yıllık stajyer sürücü belgesi’ ile araçlarını kullanabilecek. Bu sürede 2 kez kırmızı ışıkta geçen, 2 kez hız limitini aşan, uyuşturucu ve alkol etkisiyle araç kullananların ehliyetleri tamamen iptal edilecek.
REFORM NİTELİĞİ TAŞIYOR
Hükümetin, “Reformları, AB istediği için değil, halkımızın yaşam düzeyini, hak ettiği seviyeye yükseltmek için yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde verdiği taahhüt, trafik canavarının yok edilmesini de kapsayacak kadar genişledi. Bakanlar Kurulu’nun önceki gün kabul ettiği Türkiye’nin katılım süreci için ‘AB stratejisi 2010-2011 Eylem Planı’ 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda bir reform niteliği taşıyor. AB ile müzakere eden Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre “Ülkemiz sürücü belgelerinin AB sürücü belgeleriyle uyumlaştırılması; belirli araçlara hız sınırlayıcı teknik cihaz takılması” olarak belirtilen kanun değişikliği, kısa ve orta vadede köklü değişiklikler getiriyor.

Taksi sürücülerine GPS zorunlu olacak
• Ehliyet, 5 yıl geçerli olacak ve ehliyetin son kullanma tarihi yazılı olarak belgede yer alacak. Süreyi uzatmak isteyenler, tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alacak ve sürüş testlerinden geçirilecek. Sadece testi geçenlerin ehliyeti yenilenecek.
• Otobüs, kamyon ve çekicilere hız sınırlayıcı cihaz takılması mecbur tutulacak.
• Taksi sürücüleri araçlarında yer tespit cihazı GPS ile yön belirlemek için navigasyon cihazlarını taktırmak zorunda olacak.
• Okul servis araçlarını kullananların deneyimli olmaları istenecek ve araçlarda her koltuk için emniyet kemeri bulunması şartı aranacak.
• İzinsiz otoparkçılık yapan, yol kenarına park eden araç sürücülerinden park parası isteyen kişiler hapis ve para cezası ile cezalandırılacak.
• 1 Nisan 2008’de başlayan ve vatandaşların kaza yaptıktan sonra kendi aralarında tutanak düzenlemesini öngören değişiklik zorunlu olacak. Tutanak düzenlenmediği takdirde, polis yerine sigorta ekspertizleri kaza yerine çağrılacak.

EHLİYET ŞEKLİ DEĞİŞECEK
Ehliyetlerin şekli ve koşulları değiştiriliyor. Yeni ehliyetin ön yüzünde fotoğraf, ad-soyad, doğum yeri, tarihi, geçerlilik süresi yazılacak, ehliyetin verildiği yer ve makam, belge no, imza, adres ve sürücü belgesi sınıfı yer alacak. Sağ üst köşede TR kısaltması bulunacak ve ehliyetler yeniden sınıflandırılacak. Otomobil kullananlara BE sınıfı ehliyet verilecek. Sürücü otomobilin yanı sıra otobüs kullanmaya da yetkiliyse, BE’nin yanına ‘BE C1E gh’ şeklinde ek harfler yazılacak. Kamyon sürücülerinin sınıfı CE, otobüs, midibüs, minibüs, römorklu minibüs kullanıcılarının D, D1, D1E, DE olacak. Traktör sürücülerine F, iş makinesi sürücülerine G, sakat ve hastaların kullandığı motosiklet ve otomobil sürücülerine ise H sınıfı verilecek.
İkinci el otoya yeni düzenleme yolda
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ikinci el oto pazarını düzenleyeceklerini söyledi. Ergün, ağır kaza sonucu perte ayrılmış, yani ölmüş araçların, sigorta-kasko şirketlerince piyasaya satıldığını, bu hurdaların oto sanayi sitelerinde tamir edilerek kayıtdışı olarak yollarda dolaşabildiklerine dikkat çekti. Ergün “İkinci el pazarının düzenlenmesi gerekiyor. Otomotiv sektörü de bu konuda bize bir rapor sundu. Üzerinde çalışıyoruz. Birlikte kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekleri yapacağız. İkinci el piyasası bizde, birinci el kadar önemli. Milyonlara varan rakamlardan söz ediliyor” dedi




 
Paylaş
RenaultMagnumDate: PERŞEMBE, 01-Apr-2010, 11:09 PM | Message # 2
ÜST SEVİYE ÜYE
GRUP: Konu Müdürü
MESAJLAR: 64
ÖDÜL: 0
PUAN: 0
Status: Offline
Çok teşekkürler
 
Paylaş
RenaultMagnumDate: SALI, 06-Apr-2010, 7:31 PM | Message # 3
ÜST SEVİYE ÜYE
GRUP: Konu Müdürü
MESAJLAR: 64
ÖDÜL: 0
PUAN: 0
Status: Offline
nasıl birşey ama bu konu? surprised
 
Paylaş
hasan525Date: SALI, 06-Apr-2010, 7:52 PM | Message # 4
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
nasıl birşey derken



 
Paylaş
RenaultMagnumDate: SALI, 06-Apr-2010, 10:17 PM | Message # 5
ÜST SEVİYE ÜYE
GRUP: Konu Müdürü
MESAJLAR: 64
ÖDÜL: 0
PUAN: 0
Status: Offline
yani bu değişim konusu nasıl olacak
 
Paylaş
hasan525Date: SALI, 06-Apr-2010, 11:20 PM | Message # 6
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
olcak işte ama hep benim alcağım zamana geliyor



 
Paylaş
murasmasaDate: ÇARŞAMBA, 21-Apr-2010, 11:09 PM | Message # 7
ÜYE
GRUP: Üye
MESAJLAR: 1
ÖDÜL: 0
PUAN: 0
Status: Offline
bu milleti soymak icn gerceklestirilen tam bir SEREFSIZLIK. AB de yasiyorum.. yillardir omrunu burda gecirmis insanlar var ve yabancilar,.turk de degiller..

AB de boyle bri sistem hic bir zaman varolmadi.. varolmasi ile ilgili bir aciklama dahi gundemde yok..

turk halki..!!! goz gore gore soyulmaya seyirci kanmayin. bu buyuk bir soygun ve serefsizliktir..

ulan cin halk cumhuriyetine cevirecekler guzelim ulkeyi yakinda angry

Added (21-Apr-2010, 11:09 PM)
---------------------------------------------
bu ehliyet suresi doldugunda degisim surecinde 70 milyon ve ustu bir nufustan toplanacak vergiyi tahmin edebiliyormusnz?
ayrica AB standardina uygun hale getiriliyormus..

boyle bri standart AB de asla varolmadi,, varolmasi icnde gundemde herhangi bir konu yok...

o kadar vergiler le... sisirdiler insanlari ki artik..calmaktan..

hani nasil soysak bu kadar pasifize ettik halki..ne desek elleri mahkum...mu? bu ne rezil bir yonetim seklidir?

aldigimiz araclara misal.30.000 ytl ye aldgim arac burda. maliyeti koku 7000 i gecmiyor..

nerelerden vergileri millete gecireceklerini sasirdiklar..

gemide yurumuyor..?

ALLAH sonu nu hayir etsin... uyanik kalin..dostlar.. :S

 
Paylaş
hasan525Date: PERŞEMBE, 22-Apr-2010, 3:37 PM | Message # 8
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
katılıyorum murasmasa sana sadece bu değil diğer soygunlarda var



 
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Türkiye'den Haberler » Ömür boyu ehliyet bitiyor (Sürücü belgeleri AB ile uyumlu hale getiriliyor. Bir ömür bo)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Oyun Mods - Euro Truck Simulator 2 Extreme Trucker 2 Farming Simulator 2011 GTA 5 Web sitemizde bulunan dosyalar tamamen alıntıdır.Hiçbir şekilde Oyun Mods sorumlu tutulamaz.Bu siteye giren herkes sitemizin kuralların kabul etmiş olur.Ayrıntılı bilgi için;oyunmods_@windowslive.com
Copyright ©2011 Oyun Mods and Türk Mods . Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. Euro Truck Simulator 2,18 WOS Extreme Trucker 2,Farming Simulator 2011,GTA 5,GTA 4,SCS,Farming Simulator,Euro Truck,Mod İndir,Yama İndir,Oyun İndir,Full İndir,Oyun Modları,Farming Mod,Farming Simulator 2011 Türkiye Modu,Euro Truck Simulator 2 Türkiye Modu,Extreme Trucker 2 Türkiye Modu,Oyun Mods,Game Moding,LS-MODS.LT,www.scs.com,www.farming-simulator.com,www.extremetrucker2,com,www.eurotrucksimulator2.com,www.turkmods.com,www.farmingsimulatordestek.com,www.oyunmods.com,oyunmods.ucoz.com,www.paylashaber.com,Paylaş Haber,Haberler,Oyun Haberleri,Oyunlar,Gta İndir,GTA 4 Mod İndir,Gta 4 Türkiye Modu,Çiftçilik Oyunları,Tır Oyunları,Simulator,Truck,Farming,Game,ls 2011,Test Drive Unlimited 2,TDU2 Yama,Test Drive Unlimited 2 İndir