TÜRK Mods - Oyun Mods - Paylaş Haber - GTA 5 TÜRK - Euro Truck 2

İnternet Siteleri Topluluğu

LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.DAHA FAZLA MOD İÇİN
Sitemizdeki dosyları indirmek için üye olunuz.
Please register to download files on our site.
Main » 2010 » KASIM » 26 » AMERİKA'NIN İSTEDİĞİ OLDU
5:38 PM
AMERİKA'NIN İSTEDİĞİ OLDU

Lizbon'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde Amerika'nın Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirme projesi kabul edildi. Türk yetkililer karardan memnun. Portekiz basınının yorumu da, "Türkiye'nin yürüttüğü politikanın tek bir limiti var: Amerika'yı öfkelendirmemek" oldu.

 

Lizbon'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilmesine onay çıktı.

 

Zirvede NATO'nun 2020 yılına kadar politikalarını şekillendiecek Yeni Stratejik Kavram da kabul edildi.

 

ABD'NİN İSTEKLERİ KABUL EDİLDİ

 

Lizbon'daki zirveyi tarihi olarak niteleyen Obama, Amerika'nın isteklerini Türkiye'ye kabul ettirdi.

 

Yeni Strateji belgesinde İran gibi belli ülke ismi tehdit olarak isimlendirilmedi. Ancak  "Herhangi bir üyesinin güvenliği tehdit edildiğinde, NATO'nun kararlılığından şüphe duymalıdır" ifadesine yer verilerek NATO'nun saldırı gücüne vurgu yapıldı.

 

NEYE ONAY VERİLDİ BELLİ DEĞİL

 

Yeni Güvenlik Kavramı belgesinde füze kalkanının tüm NATO ülkelerini kapsaması kararlaştırıldı. Buna karşılık zirvede füze kalkanının ayrıntılarına girilmedi. Türkiye de ayrıntılarını bilmediği bir projeye onay vermiş oldu.

 

Belgede, "Halklarımızı ve topraklarımızı balistik füze saldırılarından koruma kapasitesi geliştirmek, kolektif savunmamızın temel unsurudur" ifadesine yer verildi. NATO Zirvesinde liderler nükleer caydırıcılık politikasını sürdürme kararı da aldı.

 

TÜRK YETKİLİLER MEMNUN

  

Lizbon Zirvesi'nde füze kalkanına onay çıkmasını Abdullah Gül ve Davutoğlu memnuniyetle karşıladı. Dışişleri kaynakları Yeni Stratejik Kavram'da Türkiye'nin istediği unsurların tamamının yer aldığını iddia etti.

 

Lizbon Zirvesi'ni tarihi bir zirve olarak nitelendiren Obama, "İlk defa, hem Amerika hem Avrupa'daki tüm NATO topraklarını ve nüfusunu kapsayacak güce sahip bir füze savunma yeteneğinin geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varmış bulunuyoruz" diye konuştu.

 

Zirvenin ardından Obama, Abdullah Gül'ün koluna giderek kısa bir görüşme yaptı.

 

PORTEKİZ BASINI NASIL YORUMLADI

 

Portekiz basını zirvenin en başaktörlerinden birinin Abdullah Gül olduğunu yazdı. Basında, "Türkiye, her geçen güç bölgesinde çok daha önemli bir rol üstleniyor. Türkiye'nin yürüttüğü politikanın tek bir limiti var: Amerika'yı öfkelendirmemek" ifadeleri kullanıldı.


www.ulusalkanal.com.tr

Views: 625 | Added by: hasan525 | Tags: AMERİKA'NIN İSTEDİĞİ OLDU, füze kalkanı ne demektir, füze kalkanına hayır | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Oyun Mods - Euro Truck Simulator 2 Extreme Trucker 2 Farming Simulator 2011 GTA 5 Web sitemizde bulunan dosyalar tamamen alıntıdır.Hiçbir şekilde Oyun Mods sorumlu tutulamaz.Bu siteye giren herkes sitemizin kuralların kabul etmiş olur.Ayrıntılı bilgi için;oyunmods_@windowslive.com
Copyright ©2011 Oyun Mods and Türk Mods . Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. Euro Truck Simulator 2,18 WOS Extreme Trucker 2,Farming Simulator 2011,GTA 5,GTA 4,SCS,Farming Simulator,Euro Truck,Mod İndir,Yama İndir,Oyun İndir,Full İndir,Oyun Modları,Farming Mod,Farming Simulator 2011 Türkiye Modu,Euro Truck Simulator 2 Türkiye Modu,Extreme Trucker 2 Türkiye Modu,Oyun Mods,Game Moding,LS-MODS.LT,www.scs.com,www.farming-simulator.com,www.extremetrucker2,com,www.eurotrucksimulator2.com,www.turkmods.com,www.farmingsimulatordestek.com,www.oyunmods.com,oyunmods.ucoz.com,www.paylashaber.com,Paylaş Haber,Haberler,Oyun Haberleri,Oyunlar,Gta İndir,GTA 4 Mod İndir,Gta 4 Türkiye Modu,Çiftçilik Oyunları,Tır Oyunları,Simulator,Truck,Farming,Game,ls 2011,Test Drive Unlimited 2,TDU2 Yama,Test Drive Unlimited 2 İndir