TÜRK Mods - Oyun Mods - Paylaş Haber - GTA 5 TÜRK - Euro Truck 2

İnternet Siteleri Topluluğu

LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.DAHA FAZLA MOD İÇİN
Sitemizdeki dosyları indirmek için üye olunuz.
Please register to download files on our site.
Main » 2010 » NİSAN » 30 » 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA(İŞÇİ BAYRAMI) GÜNÜ KUTLU OLSUN.
7:21 PM
1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA(İŞÇİ BAYRAMI) GÜNÜ KUTLU OLSUN.


YAŞASIN 1 MAYIS


Sanıkların çoğu asıl failler değil...
Yıl: 1977... Yer: Taksim... Gerçekleştirilen provokasyon sonucu 34 kişi öldü, 126 kişi yaralandı... Dehşet verici katliam, "Sanıkların büyük çoğunluğu asıl failler değil” diyen savcılar tarafından sorgulanamadı bile... Aradan 33 yıl geçti. Dönemin politikacıları muhalefetteyken "Bu olayın ardında Amerikalıların da bulunduğu gizli örgütler var” demelerine rağmen, iktidara geldiklerinde araştırma ve soruşturma emri vermeye yanaşmadı.... Neden?
Olay soruşturulmadan kapatıldı
34 ölü, 126 yaralı... DİSK’in 1 Mayıs 1977 Taksim mitingi böyle sonuçlanmıştı...
Bu kanlı olay üzerine o zaman muhalefette olan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’e yazdığı 7 Mayıs 1977 günlü mektubunda olayı  "gizli bir örgüt” ün düzenlediğini belirtiyor ve diyordu ki:
 "... . Söz konusu örgüt, gerilla ve kontrgerilla savaşları için ve her türlü yer altı faaliyeti için planlar yapar ve insan yetiştirir... . gizlilik içinde çalışır, demokratik hukuk dışındadır... . 1974’te kadar Amerikalılar’dan gizli destek görürdü, Amerikan asker heyetiyle aynı binada çalışırdı... . Bu örgütte iyi niyetli kimselerin dışında siyasî düşünceleri yönünden yurt savunması için gördükleri eğitimi Türkiye’deki şiddet eylemlerinde kullanabilenlerin bulunabileceği güçlü olasılıktır... .”
Demirel’den Ecevit’e uyarı
Yine Ecevit, İzmir’de Konak Alanı’nda yaptığı konuşmada:  "Devlet içinde fakat demokratik hukuk devletinin denetimi dışındaki bazı örgütler gün yitirilmeksizin kontrol altına alınmalıdır. Kontrgerilla hareket halindedir, 1 Mayıs’ta parmağı vardır.” diyecekti.
Ecevit, aynı Taksim Alanı’nda olaydan 1 ay sonra 3 Haziran 1977’de düzenlenen CHP mitinginde konuşacaktı. O sırada başbakan olan Süleyman Demirel, 2 Haziran’da Bülent Ecevit’e GİZLİ kayıtlı bir yazı gönderdi. Bu yazıda miting günü Ecevit’e uzun namlulu ve dürbünlü bir tüfekle suikast girişiminde bulunacağı istihbaratının alındığı bildirildikten sonra aynen şöyle devam ediyordu:
 "... . 1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda vukua gelen olaydan cesaret alan, iç barışı büyük ölçüde sarsabilecek kanlı tertiplere karar veren ve ayrıca 5 Haziran 1977 tarihinde yapılacak olan seçimlerden bir fayda ummayan, seçimlerin yapılmasını arzulamayan veya seçimlere gölge düşürmek isteyen illegal-komünist örgütlerin yanı sıra, memleketimizi iç meselelerle uğraştırmak isteyen YABANCI KURULUŞLARIN VE ULUSLARA RASI TEDHİŞ TEŞEKKÜLLERİNİN muhtemel suikast ve sabotaj eylemleriyle özellikle vazifelendirilmiş kimseler tarafından yapılmak istendiği alınan haberler arasındadır.”
Ne ki, 5 Haziran’daki seçimleri CHP kazandı ve Ecevit başbakan oldu, ama olayın aydınlatılması için hiçbir şey yapmadı. Arkasından Demirel başbakan oldu, o da öyle. Oysa Demirel, 18 Kasım 1990 günlü Nokta dergisinde yayınlanan açıklamasında diyecektir ki:
 "Sayın Evren şunun hesabını vermek zorundadır: 13 Eylül günü duran kan, 11 Eylül günü niye akıyordu? Hayır Efendim! Verdiği cevaplar da kurtaramaz kendisini. Kendisi daha iyi biliyor niye durmadığını o kanların. Kanlar akıyordu, çünkü Sayın Evren’in Çankaya’ya çıkması gerekiyordu. Bu ithamla karşı karşıyadır. Yani Evren Çankaya’ya çıksın diye 11 Eylül günü o kanlar akıyordu.”
Deliller değerlendirilmedi
Adlî soruşturmaya gelince:
İddianamenin yazılması, temize çekilmesi için gereken süre dahil topu topu 28 günde "soruşturma” bitirilip kamu davası açılacaktı. Bu, dünya adalet tarihinde bir rekordu ve Cumhuriyet Savcılığınca hiçbir soruşturma yapılmamış, olayın aydınlığa kavuşturulması için hiçbir çaba gösterilmemiş olması demekti. Gerçekten de, ayrıca belirtecek olduğum ipuçları ve delillerden hiçbiri değerlendirilmediği gibi örneğin:
Hiçbir işlem yapılmadı
- Yaralıların durumları izlenmemiş, içlerinden aldığı yaralar yüzünden ölen olup olmadığı araştırılmamış, kesin ya da hiç olmazsa geçici raporları alınmamıştı,
n Ele geçirilen tabancalarla ve 2000’e yakın mermi çekirdeği ve kovanla ilgili ekspertiz raporları alınmamış, mermilerin bu tabancalardan ateşlenip ateşlenmediği, başka silahların kullanıp kullanılmadığı araştırılmamıştı,
- Olay öncesinde, sırasında ve hemen sonrasında çekilen fotoğraflar ve filmler incelenmemiş, silahla ateş ederken fotoğrafları çekilen ve yüzleri açıkça görülen kişilerin bu fotoğrafları polis arşivlerinde bulunanlarla karşılaştırılmamış, bunların kim oldukları araştırılmamıştı,
- Görevlilerden kimlerin kusur, ihmal ya da kasıtları bulunduğu, iddianamenin 36. ve 39. sayfalarında bazı kamu görevlileri açıkça suçlandıkları halde bunların kim oldukları ve ne yaptıkları belirtilmemiş ve haklarında hiçbir işlem yapılmamıştı,
- Polis telsiz konuşmaları değerlendirilmemişti.
Dehşete düşüren sözler
Kaldı ki, iddianamenin 20. sayfasında insanı dehşete düşürecek şu sözlerin yer aldığını görüyoruz:
 "Kamu vicdanında ve evrensel adalet duygusunda mahkum edilen 1 Mayıs kıyımı ile ilgili açılan bu davada sanıkların küçük bir bölümü yüce adaletin önüne çıkarılmış bulunmaktadır. Bu büyük ve kanlı facianın tertipçisi, uygulayıcısı yurt ve insanlık düşmanı asli failler ergeç tespit edilecek ve tarihin ve şaşmaz adaletin önüne çıkarılıp hüküm giyeceklerdir.”
Neymiş?
- Haklarında dava açılanlar sanıkların küçük bir bölümü imiş...
- Bunlar da "asli failler” değilmiş...
- Aslî failler ergeç tarihin önüne çıkarılacakmış...
Bir kanlı tertibin gerçek faillerinin tarihe havale edildiğini ikrar ve itiraf eden ilk ve son iddianame bu iddianame olsa gerektir!...
Garibanlar yakalanır!
O günden bu yana aslî faillerin  "şaşmaz adalet”in önüne çıkarılması için hiçbir şey yapılmış değil. Davaya bakan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerek savcılığa ve gerekse emniyete yazdığı ve aslî faillerin bulunmasını isteyen ve bu konuda ne yapıldığını soran ısrarlı yazılarına tek bir yanıt bile verilmedi. Ya ne yapıldı? Bu konuda görüş bildirip istekte bulunan ve soruşturmanın eksikliklerinin tamamlanmasını isteyen duruşma savcısı görevden alındı!
Pekiyi, haklarında dava açılanlar kimlerdi diye soracak olursanız, onun yanıtını soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarının başı olan Muhittin Cenkdağ olaydan 10 yıl sonra Hürriyet muhabiri Gündüz İmşir’e yaptığı şu itirafta buluyoruz:
 "Silahlılar yakalanır mı? Garibanlar yakalanır. Dolmabahçe Meydanı’ndakiler, şuradakiler, buradakiler yakalanıp getirildiler.”
Amerikalı "asli failler” ne oldu?
Konunun daha iyi anlaşılması için ve yeri gelmişken Muhittin Cenkdağ ve ekibinin olayı o tarihte bildikleri ama üzerinde her nedense durmadıkları bir yönünü şimdiden belirtmek gerekiyor. Sonradan The Marmara adını alacak olan ama o zamanki adı Intercontinental olan Taksim Alanı’ndaki otele o gün hiç müşteri alınmaması gerektiği yetkililerce ilgililere bildirilmiş olmasına karşın, bakın Cenkdağ, Barış Yetkin’in TV 8 için hazırladığı belgeselde ne diyor:
 "Ben THY’ye yazı yazdım, oradan bir cevap geldi. Olaydan bir gün evvel bir uçak dolusu heyet gelmiş İstanbul’a. Polis raporuna göre o gün Yeşilköy’deki bir otelde yer tutmuşlar. Ama onlar geliyorlar ve otele giriyorlar.”
Cenkdağ, Hürriyet muhabiri Gündüz İmşir’e de daha önce şöyle demiş bulunuyor:
Yoruma gerek var mı!
 "Bu arada Inter’de 2-3 gün evvel bütün rezervasyonlar iptal ediliyor. Fakat ne olduğu belirsiz bir grup, ben onun havayollarından listesini getirttim, aynı gün geliyor ve aynı gün olayları takiben Türkiye’yi terk ediyor. Bunlar kim? İsimlerini aldım, bir sürü ecnebi ismi. Ama gerçek ismi değil.”
İyi de, polis telsizi, 2.bant, çözüm s.1’de şu konuşma yer almaktadır:
 "-Havalimanına soralım gelecek misafirlerin saati belli oldu mu?
-Merkez 144 anlaşıldı.
....
-132.
-132 dinliyorum.
-Havalimanına soruldu. Misafirlerin saat 14.00’de geleceği söylendi.”
Herhangi bir yoruma gerek yok sanıyorum.

Views: 911 | Added by: hasan525 | Tags: 1 mayıs bayramı, 1 mayıs kutlamaları, 1 mayıs katliamı, 1 MAYIS | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Oyun Mods - Euro Truck Simulator 2 Extreme Trucker 2 Farming Simulator 2011 GTA 5 Web sitemizde bulunan dosyalar tamamen alıntıdır.Hiçbir şekilde Oyun Mods sorumlu tutulamaz.Bu siteye giren herkes sitemizin kuralların kabul etmiş olur.Ayrıntılı bilgi için;oyunmods_@windowslive.com
Copyright ©2011 Oyun Mods and Türk Mods . Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. Euro Truck Simulator 2,18 WOS Extreme Trucker 2,Farming Simulator 2011,GTA 5,GTA 4,SCS,Farming Simulator,Euro Truck,Mod İndir,Yama İndir,Oyun İndir,Full İndir,Oyun Modları,Farming Mod,Farming Simulator 2011 Türkiye Modu,Euro Truck Simulator 2 Türkiye Modu,Extreme Trucker 2 Türkiye Modu,Oyun Mods,Game Moding,LS-MODS.LT,www.scs.com,www.farming-simulator.com,www.extremetrucker2,com,www.eurotrucksimulator2.com,www.turkmods.com,www.farmingsimulatordestek.com,www.oyunmods.com,oyunmods.ucoz.com,www.paylashaber.com,Paylaş Haber,Haberler,Oyun Haberleri,Oyunlar,Gta İndir,GTA 4 Mod İndir,Gta 4 Türkiye Modu,Çiftçilik Oyunları,Tır Oyunları,Simulator,Truck,Farming,Game,ls 2011,Test Drive Unlimited 2,TDU2 Yama,Test Drive Unlimited 2 İndir