TÜRK Mods - Oyun Mods - Paylaş Haber - GTA 5 TÜRK - Euro Truck 2

İnternet Siteleri Topluluğu

LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.DAHA FAZLA MOD İÇİN
Sitemizdeki dosyları indirmek için üye olunuz.
Please register to download files on our site.
[ Yeni Yorumlar · Üyeler · Forum Kuralları · Arama · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Türkiye'den Haberler » Dünya basını: Türkiye'nin Gandi'si geliyor (Dünya basını: Türkiye'nin Gandi'si geliyor)
Dünya basını: Türkiye'nin Gandi'si geliyor
Paylaş
hasan525Date: CUMARTESİ, 22-May-2010, 1:09 PM | Message # 1
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
CHP'deki tarihi kurultaya dünya basını da büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda yabancı gazeteci tarafından da takip edilen kurultay, "Türkiye'nin Gandi'si ana muhalefet lideri oluyor" başlıklarıyla verildi.

FINANCIAL TIMES

Yolsuzluk karşıtı çalışmalarıyla bilinen ve fiziki özellikleriyle yumuşak tavrı yüzünden Türkiye’nin Gandi’si olarak tanımlanan CHP’nin eski meclis grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak kongre sonrasında ana muhalefetin başına geçecek.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçmesi, ana muhalefet partisinin gelecek yıl düzenleneceK seçimlerde iktidardaki Ak Parti’ye alternatif olma umutlarını ateşleyecek gibi görünüyor.

Kılıçdaroğlu, uzun süredir CHP’nin başkanı olan Deniz Baykal’ın video skandalından sonra istifa etmesinin ardından partinin liderliğine aday gösterildi.

Baykal’ın CHP’den ayrılması, Türkiye siyasi tarihinde çok büyük bir yapısal değişiklik olarak gösteriliyor. Baykal, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan partiye yaklaşık 20 yıl başkanlık yaptı.

Laik ve merkez sol görüşlü birçok seçmen, son zamanlarda parti içinde kutuplaşmalara neden olan tavrından dolayı Baykal’ı eleştirirken, CHP liderinin işsizlik ve partinin seçimlerdeki başarısızlığının üzerine gitmek yerine, İslamcı ve laikler tartışmalarına yoğunlaşmasından rahatsızlık duyuyordu.

AFP HABER AJANSI

CHP’nin uzun süredir lideri olan Deniz Baykal’ın, internette yayınlanan bir videodan sonra görevinden istifa etmesinin ardından, partinin Genel Başkan Yardımcısı Kılıçdaroğlu, bu hafta başında yaptığı açıklamada Baykal’dan boşalan koltuğu devralmaya hazır olduğunu açıkladı.

Baykal, Ak Parti'ye karşı modern Türkiye’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP'nin liderliğini yapıyordu. 71 yaşındaki karizmatik tecrübeli politikacı partisi içinde güçlü bir liderlik sürmenin keyfini çıkardı ve hiçbir zaman karşısında ciddi bir rakip bulmadı.

Türk basını, Hintli lidere benzerliğinden dolayı Kılıçdaroğlu’na Türkiye’nin Gandi’si lakabını taktı. Yolsuzlukla karalanmış bir politik sınıfın içinde alçakgönüllülük ve dürüstlük sembolü olarak kabul edilen Kılıçdaroğlu’nun memleketi, ılımlı Müslüman bir topluluk olan Alevilerin çoğunlukta olduğu Tunceli.

Türkiye’nin yüksek tirajlı gazetelerimden Hürriyet’in köşe yazarlarından Mehmet Yılmaz, “CHP yeni bir imaja ve yeni bir lidere ihtiyaç duyuyor” dedi. Gazeteci Mahmut Aydın ise, mevcut politikalardan memnun olmayan ve CHP’ye oy vermekte çekimser kalan seçmeni işaret ederek, “Kılıçdaroğlu ümitsizlerin ümidi haline geldi” yorumunu yaptı.

Aydın, son 20 yıldan beri iktidara gelemeyen CHP’nin 2011 seçimlerinde Ak Parti’ye karşı ciddi bir rakip haline gelme şansının bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 40’ını almayı umduklarını belirtti.

2007’deki seçimlerde, AKP CHP’nin yüzde 21 oyuna karşılık seçmenlerden yüzde 47 oy kazanmıştı. Çarşamba günü yayımlanan bir ankete göre, Türklerin yüzde 32’si 2009 yılında Baykal tarafından öne çıkarılıncaya kadar tanınmayan Kılıçdaroğlu genel başkan olursa CHP’ye oy vereceklerini belirtti. Halk insanı olarak sunulan Kılıçdaroğlu, muhtaçların yararına çalışacağına söz verdi.




 
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Türkiye'den Haberler » Dünya basını: Türkiye'nin Gandi'si geliyor (Dünya basını: Türkiye'nin Gandi'si geliyor)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Oyun Mods - Euro Truck Simulator 2 Extreme Trucker 2 Farming Simulator 2011 GTA 5 Web sitemizde bulunan dosyalar tamamen alıntıdır.Hiçbir şekilde Oyun Mods sorumlu tutulamaz.Bu siteye giren herkes sitemizin kuralların kabul etmiş olur.Ayrıntılı bilgi için;oyunmods_@windowslive.com
Copyright ©2011 Oyun Mods and Türk Mods . Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. Euro Truck Simulator 2,18 WOS Extreme Trucker 2,Farming Simulator 2011,GTA 5,GTA 4,SCS,Farming Simulator,Euro Truck,Mod İndir,Yama İndir,Oyun İndir,Full İndir,Oyun Modları,Farming Mod,Farming Simulator 2011 Türkiye Modu,Euro Truck Simulator 2 Türkiye Modu,Extreme Trucker 2 Türkiye Modu,Oyun Mods,Game Moding,LS-MODS.LT,www.scs.com,www.farming-simulator.com,www.extremetrucker2,com,www.eurotrucksimulator2.com,www.turkmods.com,www.farmingsimulatordestek.com,www.oyunmods.com,oyunmods.ucoz.com,www.paylashaber.com,Paylaş Haber,Haberler,Oyun Haberleri,Oyunlar,Gta İndir,GTA 4 Mod İndir,Gta 4 Türkiye Modu,Çiftçilik Oyunları,Tır Oyunları,Simulator,Truck,Farming,Game,ls 2011,Test Drive Unlimited 2,TDU2 Yama,Test Drive Unlimited 2 İndir