TÜRK Mods - Oyun Mods - Paylaş Haber - GTA 5 TÜRK - Euro Truck 2

İnternet Siteleri Topluluğu

LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.DAHA FAZLA MOD İÇİN
Sitemizdeki dosyları indirmek için üye olunuz.
Please register to download files on our site.
[ Yeni Yorumlar · Üyeler · Forum Kuralları · Arama · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Yaşam » Bu sistem tutarsa depremlerde can kaybı 'sıfır'a inebilir (Türkiye'de depremi 1 hafta önceden bilen sistem kuruluyor!)
Bu sistem tutarsa depremlerde can kaybı 'sıfır'a inebilir
Paylaş
hasan525Date: ÇARŞAMBA, 17-Mar-2010, 8:37 PM | Message # 1
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
Bu sistem tutarsa depremlerde can kaybı 'sıfır'a inebilir

Türkiye'de depremi 1 hafta önceden bilen sistem kuruluyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 'Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları' kuruluyor. İlk etapta 3 adet olarak kurulacak istasyonlarla olası büyük depremlerin önceden bilinebileceği iddia edildi. 1957 yılında meydana gelen 7.1 şiddetindeki depremle sarsılan Fethiye'nin yüzde 90'ı yıkılmıştı. 67 kişiye de mezar olan deprem sonrasında birinci derece deprem bölgesi olan ilçede, aynı kaybın yaşanmaması için çalışmalar sürdürülüyor.
Bu kapsamda olası bir depremde, önceden haberdar olmak için Doğa Hareketleri Araştırma Merkezi (DOHAT) ile temasa geçen Fethiye Belediyesi, ilçeye 'Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları' kurulması için çalışma başlattı. Toplam maliyeti 100 bin TL olan istasyonlar ile Fethiye'de meydana gelebilecek büyük bir depremin bir hafta öncesinden bilinebileceği iddia ediliyor.

İstasyonların yerlerinin belirlenmesi için ilçede fizibilite çalışması yapan DOHAT Başkanı Fuat Agalday, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya, proje hakkında bilgi verdi. İlk etapta 3 noktada kurulacak istasyonların 3 ay içerisinde veri aktarımına başlayacağını anlatan Agalday, Fethiye'nin ihtiyacı olan istasyon sayısının ise 7 olduğunu söyledi. Agalday, kurulacak 3 istasyonun muhtemel yerlerini ise Şövalye Adası, Karagedik Mahallesi ve Kuleli Koyu olarak belirledi.

İstasyonlar sayesinde 6'nın üzerindeki depremlerin bir hafta önceden bilineceğini ileri süren Agalday, "İstasyonlarımız sismik, jeofiziksel veriler, radon gazı emisyonu gibi çeşitli branşlarda verileri 24 saat boyunca toplayarak İstanbul'daki merkeze gönderiyor. Burada yapılan analizler sonrasında herhangi bir anormal durum hemen tespit edilecek. Bu da bize depremleri bir hafta öncesinden bilmemize yardımcı oluyor." dedi.

DOHAT Başkanı Agalday, projenin İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Berk Üstündağ ve İstanbul Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Oğuz Gündoğdu danışmanlığında geliştirildiğini söyledi. Benzer istasyonlardan Nilüfer ilçesinde 3, Çınarcık, Yeni Çiftlik (Tekirdağ) ve Gemlik'te birer tane bulunduğu bilgisini veren Fuat Agalday, istasyon sayısının artması ile Türkiye'deki depremlerin daha önceden tespitinin mümkün olacağını söyledi. Yaşanan son Elazığ depremine de değinen Agalday, bölgenin tamamında buna benzer bir istasyon bulunmadığı için depremden önceden haberdar olunamadığını açıkladı.

Fethiye Belediyesi Jeofizik Mühendisi Sadi Çidem ise istasyonların Fethiye için faydalı olmasını umduklarını ifade etti. Çidem, şunları söyledi: "Bölgemiz bir deprem bölgesi. Olası depremlerden ne kadar önce haberdar olursak mal ve can kayıpları da o kadar aza indirilir. Bu istasyonlar sayesinde artık ilçedeki depremleri bir hafta öncesinden öğrenebileceğiz. Bu da afetlerden en az zararla çıkmamıza imkan sağlayacak."

CİHAN




 
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Yaşam » Bu sistem tutarsa depremlerde can kaybı 'sıfır'a inebilir (Türkiye'de depremi 1 hafta önceden bilen sistem kuruluyor!)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Oyun Mods - Euro Truck Simulator 2 Extreme Trucker 2 Farming Simulator 2011 GTA 5 Web sitemizde bulunan dosyalar tamamen alıntıdır.Hiçbir şekilde Oyun Mods sorumlu tutulamaz.Bu siteye giren herkes sitemizin kuralların kabul etmiş olur.Ayrıntılı bilgi için;oyunmods_@windowslive.com
Copyright ©2011 Oyun Mods and Türk Mods . Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. Euro Truck Simulator 2,18 WOS Extreme Trucker 2,Farming Simulator 2011,GTA 5,GTA 4,SCS,Farming Simulator,Euro Truck,Mod İndir,Yama İndir,Oyun İndir,Full İndir,Oyun Modları,Farming Mod,Farming Simulator 2011 Türkiye Modu,Euro Truck Simulator 2 Türkiye Modu,Extreme Trucker 2 Türkiye Modu,Oyun Mods,Game Moding,LS-MODS.LT,www.scs.com,www.farming-simulator.com,www.extremetrucker2,com,www.eurotrucksimulator2.com,www.turkmods.com,www.farmingsimulatordestek.com,www.oyunmods.com,oyunmods.ucoz.com,www.paylashaber.com,Paylaş Haber,Haberler,Oyun Haberleri,Oyunlar,Gta İndir,GTA 4 Mod İndir,Gta 4 Türkiye Modu,Çiftçilik Oyunları,Tır Oyunları,Simulator,Truck,Farming,Game,ls 2011,Test Drive Unlimited 2,TDU2 Yama,Test Drive Unlimited 2 İndir