TÜRK Mods - Oyun Mods - Paylaş Haber - GTA 5 TÜRK - Euro Truck 2

İnternet Siteleri Topluluğu

LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ.DAHA FAZLA MOD İÇİN
Sitemizdeki dosyları indirmek için üye olunuz.
Please register to download files on our site.
[ Yeni Yorumlar · Üyeler · Forum Kuralları · Arama · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Yaşam » Lise eğitiminde yeni dönem! (4 kez karne verilecek, 2 ara tatil olacak!)
Lise eğitiminde yeni dönem!
Paylaş
hasan525Date: ÇARŞAMBA, 17-Mar-2010, 8:36 PM | Message # 1
ADMİN-SİTE SAHİBİ
GRUP: Admin-Site Sahibi
MESAJLAR: 346
ÖDÜL: 0
PUAN: 1007
Status: Offline
Lise eğitiminde yeni dönem!

4 kez karne verilecek, 2 ara tatil olacak!

MEB çalıştayında ortaöğretim komisyonu, liselerin 2 dönem yerine 4 dönem olmasını ve “ara karne” uygulaması getirilmesini teklif etti.
Milliyet'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) “haftalık ders çizelgelerinin yeniden düzenlenmesi” amacıyla gerçekleştirilen çalıştay bünyesindeki ilköğretim komisyonunda, 4. ve 8. sınıflar arasında zorunlu okutulan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin bir saat azaltılmasına karşı çıkıldı. Komisyonun nihai raporunda, “din dersi süresinin bir saat kısaltılması” ve “ders süresinin aynı kalması” şeklinde iki görüşe yer verildi. Ortaöğretim komisyonu, liselerin 2 dönem yerine 4 dönem olmasını ve “ara karne” uygulaması getirilmesini teklif etti.

Dün sona eren çalıştayda, ilköğretim ve ortaöğretim komisyonlarınca hazırlanan ve “tavsiye kararlarını” içeren nihai raporlar, en kısa sürede Talim ve Terbiye Kurulu’na (TTK) sunulacak. Tavsiye kararları, ancak TTK kararları ile yürürlüğe girebilecek.

2 ara tatil

Ortaöğretim kurumlarıyla ilgili alınan radikal tavsiye kararlarından bazıları şöyle:
- Bir öğretim yılı 4 dönem olarak düzenlenmeli. Birinci dönem ara karne ve ikinci dönem ara karne sonrası birer hafta tatil, iki dönem arasında ise 2 haftalık yarı yıl tatili olarak uygulama yapılmalı.
TTK, kararı kabul ederse, 45 günlük birinci dönem sonrası öğrenciler ara karne alıp bir hafta tatil, daha sonra yine 45 gün çalışıp iki haftalık tatil yapacak.
Üçüncü dönemde yine 45 gün sonra ara karne alıp bir hafta tatil yapacak olan öğrenciler, sene içerisinde 4 hafta tatil yapmış olacak. Dördüncü döneme kadar 3 ara karne alacak olan öğrenciler, sene sonunda bir karne daha alıp yaz tatiline çıkacak.
Öğrencilerin alan değiştirmesi teklifi yapıldı
Ortaöğretim kurumlarıyla ilgili alınan ve nihai rapora yansıyan radikal tavsiye kararları şöyle:
* 11. sınıfın sonuna kadar öğrenciler alanlarını değiştirebilmeli.
* Ders çeşidi en fazla 12 olmalı.
* Ders saati süresi tüm ortaöğretim kurumları için 40 dakika olmalı.
* Ortaöğretim kurumlarında bir eğitim-öğretim yılı süresi en az 180 iş günü olmalı. Mevcut sistemde 185 gün uygulanıyor.




 
OYUN MODS FORUM » Türkiye ve Dünya'dan Habeler » Yaşam » Lise eğitiminde yeni dönem! (4 kez karne verilecek, 2 ara tatil olacak!)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Oyun Mods - Euro Truck Simulator 2 Extreme Trucker 2 Farming Simulator 2011 GTA 5 Web sitemizde bulunan dosyalar tamamen alıntıdır.Hiçbir şekilde Oyun Mods sorumlu tutulamaz.Bu siteye giren herkes sitemizin kuralların kabul etmiş olur.Ayrıntılı bilgi için;oyunmods_@windowslive.com
Copyright ©2011 Oyun Mods and Türk Mods . Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. Euro Truck Simulator 2,18 WOS Extreme Trucker 2,Farming Simulator 2011,GTA 5,GTA 4,SCS,Farming Simulator,Euro Truck,Mod İndir,Yama İndir,Oyun İndir,Full İndir,Oyun Modları,Farming Mod,Farming Simulator 2011 Türkiye Modu,Euro Truck Simulator 2 Türkiye Modu,Extreme Trucker 2 Türkiye Modu,Oyun Mods,Game Moding,LS-MODS.LT,www.scs.com,www.farming-simulator.com,www.extremetrucker2,com,www.eurotrucksimulator2.com,www.turkmods.com,www.farmingsimulatordestek.com,www.oyunmods.com,oyunmods.ucoz.com,www.paylashaber.com,Paylaş Haber,Haberler,Oyun Haberleri,Oyunlar,Gta İndir,GTA 4 Mod İndir,Gta 4 Türkiye Modu,Çiftçilik Oyunları,Tır Oyunları,Simulator,Truck,Farming,Game,ls 2011,Test Drive Unlimited 2,TDU2 Yama,Test Drive Unlimited 2 İndir